Maraton Franja BTC City

Maraton Franja 07.-.109.6.2024


Maraton Franja je največja rekreativna kolesarska prireditev  v Sloveniji in ima že dolgoletno tradicijo, saj je bil prvič izveden že leta 1982.

Ponuja šest različnih tras oziroma preizkušanj, za vsakega kolesarskega navdušenca nekaj. Maraton Franja s 156km,  Mali maraton Franja z 97km ter vožnja na čas so namenjeni odraslim rekreativcem. Otroci lahko svoj izziv najdejo v netekmovalnih preizkušnjah na Družinsko – šolskem maratonu za vsakogar in na Otroškem maratonu.

Več informacij glede prireditve Maraton Franja >>

Maraton Lj – Trst

OD LJUBLJANE PROTI TRSTU – KOLESARSKI IZLET 18.9.2022

Spoštovane kolesarske in kolesarji, obveščamo vas da bo tradicionalni izlet proti Trstu in nazaj v nedeljo 18.9.2022.

1. ZBOR ob 8:30, štart ob 9:00 na Kongresnem trgu v Ljubljani

2. skupine po 6-8 kolesarjev startajo vsaka posebej v časovnem razmiku  2min

3. skupine bodo organizirane po hitrosti vožnje:

25km/h, 28km/h, 30km/h, 32km/h, 35km/h, 38km/h, 40km/h

4. vozi se od Ljubljane do Senožeč ( malica ) in nazaj.

5. prijavnina 10 EUR ( malica, medalja) – plačilo se izvede v Senožečah

6. prijava obvezna najkasneje do 15.9. na info@kdrog.si  s podatkom o želeni hitrosti vožnje

Spremljali vas bodo izkušeni trenerji KD Rog.

Mednarodni kolesarski Maraton Prijateljstva Ljubljana-Trst je namenjen rekreativnim kolesarjem in je popolnoma netekmovalen.

Razpis maraton Ljubljana-Trst 2018.pdf Prijavnica.pdf

1. VN Občine Domžale 14.4.2024

Po letu 2016 ko smo v Domžalah gostili cestno dirko za državno prvenstvo se v letu 2024 vračajo cestne dirke, tokrat za kategorije mladink in mladincev. Skupaj z dirko v Kamniku bosta šteli kot etapna dirka za Pogi pokal. Rumene in roza majice za najboljše, pikčaste za najboljše hribolazce…dirke ki bodo pravi kolesarski spektakel.

Pokal Kamnika in VN Generali Zame 13. april 2024

Nova dirka na koledarju in to dirka v pravem pomenu besede, razgibana trasa v stilu “Strade bianche” z dvokilometrskim makadamskim odsekom. Start in cilj v Tunjicah 

17. VN Komende – Lidlov pokal za mlade 19. maj 2024

 

Velika nagrada Občine Komenda poteka neprekinjeno od leta 2007, ko smo prvič organizirali tudi državno prvenstvo za dečke. Dirka je redno na sporedu v maju, saj je ta mesec v občini Komenda namenjen tudi praznovanju občinskega praznika.

Namenjena je skoraj vsem kategorijam kolesarjev. Amaterji se preizkusijo na dirki za pokal Slovenije, občani pa na tekmi za občinsko prvenstvo občine Komenda. Za dečke in deklice, mlajše mladince, ter mlajše in starejše mladinke poteka dirka, ki šteje v pokal Slovenije.

Tekma je zaradi svoje razgibane trase s strmim klancem in ciljem nad njim precej zahtevna in atraktivna. Zaradi slednjega smo bili  v letih 2007, 2011 in 2017 s strani Kolesarske zveze Slovenije izbrani za organizacijo državnega prvenstva za dečke, deklice in mlajše mladinke.

Ker menimo, da je eno od naših poslanstev tudi promocija kolesarstva med mladimi, ob pomoči rednega sponzorja organiziramo še Lidlov pokal za mlade. Tekmovanje je namenjeno predšolski in šolski mladini, ki kolesarstva še ne trenira, se pa želi preizkusiti v tem športu.

12. VN Občine Vodice 16. september 2023

Velika nagrada Občine Vodice je ena zadnjih tekem v kolesarskem koledarju, saj jo izpeljemo konec septembra. Prvič je bila organizirana leta 2012, v letu 2017 pa smo nekoliko spremenili traso in jo s tem naredili še atraktivnejšo.

Kakor velika nagrada Komende je tudi tekma v Vodicah celodnevni dogodek. Dopoldanski čas je namenjen občinskemu prvenstvu Občine Vodice in tekmi za pokal Slovenije za amaterske tekmovalce. Sledi tekma za predšolsko in šolsko mladino, katere namen je mladim predstaviti kolesarstvo in jim ponudi priložnost, da se pomerijo v njem. Popoldne poteka dirka za pokal Slovenije za dečke in deklice, ter mlajše mladinke. Takrat si lahko ogledate mlade športnike, ki redno trenirajo ter se udeležujejo tekmovanj. Na takšni trasi, kot jo ponuja Velika nagrada Občine Vodice se zagotovo obeta  razburljiva in napeta tekma.

VN Avtomojster Podsmreka 8. oktober 2023

Od leta 2001 se tekmovalna sezona za pokal Slovenije zaključi z dirko VN Avtomojster. Namenjena je kolesarjem in kolesarkam  v kategoriji ELITE, do 23 let, starejšim mladincem in amaterjem. Prva leta je tekma potekala v okolici Šmarne gore, od leta 2006 pa smo jo preselili v Podsmreko. Trasa dirke je krožna. Amaterji prevozijo 3 kroge v skupni dolžini 21 km, ostale kategorije pa 10 krogov – 70km.

Tekma ima poseben čar, saj je za kolesarje zadnja cestno kolesarska preizkušnja v Sloveniji, za kolesarske navdušence pa navijaška poslastica. Od blizu in na domačih tleh si lahko ogledajo najboljše slovenske kolesarje, tudi nekatere, ki trenutno vozijo za velike kolesarske ekipe v tujini.

FOTOGALERIJA PETER GREGORČIČ 2020:

https://photos.app.goo.gl/feRphPhUmbHNv85y5

FOTOGALERIJA PETER GREGORČIČ 2019:
https://photos.app.goo.gl/nJeTHQcxETUZbEN9A

FOTOGALERIJA PRIJAVIM.SE 2019:
https://prijavim.se/gallery/album/249/vn_avtomojster_2019/1/

Ciklokros Ljubljana 26. december 2023

Blato, sneg, mraz in ena ura dirkanja na polno. Skoki čez ovire, tek po stopnicah, slalom po mivki in dirka, kjer lahko že med dirko operemo kolo.

Šolsko državno prvenstvo v vožnji na čas, Planica 28. september 2022

Mladostno in zagnano prvenstvo, vožnja na čas, najboljši med šolarji. V letu 2022 premierno na progah nordijskega svetovnega prvenstva 2023 v Planici. Morda pa kakšen kolesar zbere pogum in skoči tudi na skakalnici;)

Na policijskem poligonu v Tacnu naše društvo v sodelovanju z Zavodom za šport RS Planica, Mestno občino Ljubljana in Kolesarsko zvezo Slovenije vsako leto organizira šolsko državno tekmovanje in prvenstvo ljubljanskih šol v vožnji na čas. Na tem tekmovanju kolesarke in kolesarji nastopajo za svoje šole, posebnost tekmovanja pa je tudi skupni seštevek najboljših osnovnih šol, za katere kolesarji nabirajo točke. Trase so glede na starost različno dolge, in sicer od 800 pa do 1600 metrov. Ker je na krogu kar nekaj tehničnih zavojev in tudi manjša vzpetina, je za dober rezultat potrebna ne samo dobra kondicija, ampak tudi občutek za kolo.

Rogovo zlato kolo

ROGOVO ZLATO KOLO prejmejo vsako leto konec sezone najbolje uvrščeni na svetovni UCI – lestvici ( UCI WORLD RANKING )

najboljša kolesarka v kategoriji ELITE/DO 23 LET najboljši kolesar v kategoriji ELITE najboljši kolesar V KATEGORIJI U23 šteje lestvica na dan DRUGE NEDELJE V OKTOBRU

Prejemniki ROGOVEGA ZLATEGA KOLESA  20223:

Prejemniki ROGOVEGA ZLATEGA KOLESA  2022:

Moški – ELITE
1. TADEJ POGAČAR

Ženske – ELITE/U23
1. EUGENIA BUJAK

Moški – U23
1. MATEVŽ GOVEKAR

V želji, da tudi mladim damo izkušnjo in občutke pri nošenju rumene oz. roza majice  na kolesarskih dirkah, smo leta 2021 prvič organizirali Pogi Pokal. Pokal šteje za dečke in deklice A, B in C, ki na štirih dirkah v organizaciji KD Roga, zbirajo točke, vodilni po vsaki dirki pa na naslednji preizkušnji obleče rumeno (dečki) in roza (deklice) majico. V letu 2022 smo na pobudo kolesarskega kluba Perutnina Ptuj dodali še dirko za Pokal Poli na Ptuju, tako da je v letu 2022 za Pogi Pokal štelo pet dirk. Zaključno podelitev pokalov in nagrad najboljšim trem v vsaki kategoriji izvedemo na zadnji dirki v sezoni VN Avtomojster v Podsmreki.  Pogi Pokal se podeli tudi najboljši ekipi leta po točkovanju.

Dirke, ki štejejo za Pogi Pokal:

  1. Pokal Poli
  2. VN Občine Komenda – Lidlov Pokal za mlade
  3. Pokal Tadeja Pogačarja
  4. VN Občine Vodice
  5. VN Avtomojster

RAZPIS POGI POKAL MLADINCI 2024

Državno prvenstvo Domžale

Leta 2016 smo smo v Ihanu pri Domžalah organizirali državno prvenstvo v cestno vožnji. Poleg Maratona Franje, ki ga organiziramo vsako leto, je bila organizacija državnega prvenstva v cestni vožnji velik organizacijski zalogaj. Izbira kroga je bila dodeljena našemu nekdanjemu kolesarskemu asu Andreju Hauptmanu, ki je s svojimi izkušnjami krog speljal po zelo atraktivni trasi, ki je bila namenjena tako hitrim kot tudi kolesarjem, ki so dobri v vožnji v klanec. Slabih 13km dolg krog je bil speljan iz Ihana proti Goričici, kjer je kolesarje čakal skoraj 2km dolg vzpon, pred prihodom na cesto Dob- Sveta Trojica pa so morali vsakič premagati še dober kilometer dolg makedamski odsek. Nato je sledil spust prodi Dobu, mimo odcepa za avtocesto Ljubljana – Maribor mimo Preloga nazaj proti Ihanu. V moški članski konkurenci sta izjemen dvoboj uprizorila Primož Roglič in Jan Tratnik, ki je na koncu osvojil soj prvi naslov državnega prvaka v članski kategoriji, pri članicah elipe pa naslov državne prvakinje osvojila Polona Batagelj.

 


 

KAKO SE VČLANIM V KOLESARSKO DRUŠTVO ROG?

Pogi Team je ime za Rogovo kolesarsko šolo.

Od marca pa do konca oktobra poteka vadba kolesarske šole na policijskem poligonu v Tacnu, kjer lahko “sprobajo” specialko in se v varnih pogojih naučijo prvih kilometrov. Treningi potekajo trikrat tedensko – ob ponedeljkih, četrtkih (18.00-19.00) in sobotah (9.00-10.00)

Mesečna vadba za člane kolesarske šole Pogi teama je brezplačna, letna članarina pa stane 90 evrov, za katero člani prejmejo tudi kolesarski dres in hlačke ekipe Pogi Team UAE Generali. Za več informacij nam pišite na info@kdrog.si

PRIREDITVE

sl_SISlovenščina