17 Sep, 23

Danes smo bili priča izjemnemu dosežku slovenskih mladih kolesarjev naše ekipe POGI TEAM UAE GENERALI na prestižni Italijanski dirki 14° TROFEO TRASPORTI CECCARELLI. 

V kategoriji dečkov B in dečkov A so se naši mladi talenti izkazali s svojim vztrajnim in odločnim nastopom, kar je privedlo do izjemnih rezultatov.

V kategoriji dečkov B je slovenske barve odlično zastopal Gal Klun, ki je zasedel odlično 3. mesto. Klun je na zahtevni progi pokazal izjemno borbenost ter taktično pametno vožnjo, kar mu je omogočilo, da se je prebil na stopničke in stopil na tretjo stopničko zmagovalnega odra. Njegov izjemen dosežek zagotovo obeta svetlo prihodnost za ta nadarjeni mladi kolesar.

Urban Hvastja ni zaostajal veliko, saj je pristal na 10. mestu. Njegova vztrajnost in močan karakter sta mu omogočila, da se je uvrstil med najboljše na dirki, kjer je bila konkurenca izjemno močna. Hvastja je nedvomno pokazal svoj potencial za nadaljnji razvoj in uspehe v kolesarskem svetu.

Pri dečkih A pa smo lahko navijali za Miho Otoničarja, ki je osvojil prestižno zmago na tej zahtevni dirki. Otoničar je v zaključnem delu dirke pokazal izjemno moč in spretnost ter prehitel vso konkurenco. Njegov zmagoviti nastop je dokaz njegovega trdega dela in predanosti temu športu. Ta zmaga je nedvomno velik dosežek za Otoničarja in slovensko kolesarstvo kot celoto.

Jure Jovanovič pa je zasedel 3. mesto v isti kategoriji. Jovanovičeva taktična vožnja in borbenost sta mu prinesla mesto na stopničkah. S tem uspehom je pokazal, da se lahko uspešno meri s konkurenco na mednarodni ravni.

Celotna slovenska ekipa je dokazala svojo predanost in talent na Italijanski dirki 14° TROFEO TRASPORTI CECCARELLI. Njihovi rezultati so zagotovo vir ponosa za vse nas in obetajo svetlo prihodnost za slovensko kolesarstvo. Iskrene čestitke vsem sodelujočim dečkom in njihovim trenerjem za izjemen dosežek na tej dirki. Upajmo, da bomo še naprej spremljali njihov uspešen razvoj in nastope na mednarodnih dirkah.

 

sl_SISlovenščina