03 Jan, 24

Novo Mesto, 29. december 2023 

Velodrom v Novem Mestu je gostil prvo državno prvenstvo v kolesarskem dirkanju za dečke in deklice v letu 2023. Dogodek, ki je potekal od 28. do 29. decembra, je bil poln odličnih dosežkov mladih kolesarjev.

Prvi dan prvenstva je bil zaznamovan s hitrostjo in vztrajnostjo dečkov A, B in C, ki so se pomerili v vožnji na čas na 500m. Oba državna prvaka, Jure Jovanovič pri dečkih A in Franci Krajnc pri dečkih B, sta zabeležila nove državne rekorde. Maks Rožanec je zaključil na tretjem mestu dečkov B, medtem ko je Ažbe Hvastija dosegel tretje mesto med dečki C.

Drugi dan prvenstva je bil prav tako vznemirljiv, z vrsto dirk na različne cilje in v različnih kategorijah. Med dosežki izstopajo Ažbe Hvastija, Urban Hvastija, in Franci Krajnc, ki so se odlično odrezali v različnih dirkah, vključno z dirko na izpadanje in dirko na končni cilj.

Podelitev za pokal Slovenije je prinesla priznanja najboljšim kolesarjem in ekipam, pri čemer je Pogi Team izstopal kot najboljša ekipa dečkov B, medtem ko je KD Rog slavil kot najboljša ekipa med članicami.

Državno prvenstvo na velodromu je ponudilo tudi odlično priložnost za izpostavitev talentiranih mladih kolesark.  Brina Prevodnik, Taja Mehle, in Nika Bobnar so se izkazale v različnih disciplinah, pri čemer je ekipa KD Rog ponosno sprejela naslove najboljših ekip v različnih kategorijah deklic.

Glede na rezultate GP Novega Mesta in Božično-novoletnega kriterija so bile dekleta Amelija Baranova, Brina Prevodnik ter Ema Podberšič in Nika Bobnar v ospredju, dosežejo odličja v različnih dirkah.

Podelitev pokala Slovenije 2023 je zaključila prvenstvo s čestitkami vsem zmagovalcem in udeležencem ter zaželela uspeh v prihajajoči kolesarski sezoni. Ekipi Pogi Team in KD Rog sta zasluženo slavili kot najboljši ekipi v svojih kategorijah.

Državno prvenstvo na velodromu v Novem Mestu je tako postavilo odličen zaključek leta 2023 in napovedalo svetlo prihodnost slovenskega kolesarstva.

Rezultati – https://prijavim.se/results/all

sl_SISlovenščina