09 Maj, 23

Slovenska reprezentanca mlajših mladincev se je od petka, 5. maja, do nedelje, 7. maja, udeležila Dirke miru v češkem mestu Jevíčko. Med reprezentanti so bili tudi trije kolesarji iz POGI TEAMA, in sicer Bor Ebner, Žan Lopatič in Bastian Petrič.

Tekmovanje je potekalo v štirih etapah, prva etapa je bila prolog, sledila pa je 82 km dolga druga etapa, ki je potekala čez znameniti Hartinkov. Tretja etapa je bila krajša, četrta pa je bila 84 km dolga. Zadnji dan tekmovanja je bila na sporedu še 15 km dolga kronometer.

Bastian Petrič je na zadnji etapi napadal mesto v deseterici v generalnem seštevku, a mu je na žalost po zelo napornih štirih etapah zmanjkalo moči za višja mesta. Kljub temu je dirko zaključil na še vedno odličnem 14. mestu, s čimer je dokazal, da se lahko kosa z najboljšimi kolesarji v Evropi.

Dirka miru velja za eno najpomembnejših dirk za mlajše mladince v Evropi, zato je udeležba slovenske reprezentance in uspeh naših kolesarjev še toliko bolj pomemben dosežek. Bor Ebner, Žan Lopatič in Bastian Petrič so se izkazali na tekmovanju in dokazali, da imajo velik potencial za nadaljnji razvoj in uspešno kariero v kolesarstvu.

sl_SISlovenščina