18 Jun, 23

Mlajši mladinci Pogi teama so se danes pomerili z močno konkurenco na dirki v Italiji, ki je potekala v mestu Pieris. Dirka je bila sestavljena iz šestih ravninskih krogov po 7,2 km in dveh vzponov na Doberdob in San Michele, skupaj 83 km. Od 80 kolesarjev, ki so štartali, jih je ciljno črto prečkalo le 30.

Pogi team so zastopali Bastian Petrič, Vanja Kuntarič Žibert, Jakob Šlibar, Žiga Hamun, Mauro Mächtig, Matic Vintar, Nejc Podržaj in Žiga Stare. V solo pobegu je zmago slavil italijanski kolesar Rosatto, ki je imel na vrhu San Michelea že več kot minuto prednosti pred zasledovalci. V šprintu za drugo mesto pa je bil odličen Bastian Petrič, ki je pokazal svojo hitrost in moč ter osvojil tretje mesto na stopničkah. To je njegov največji uspeh v tej sezoni.

Poleg Petriča so se v prvi zasledovalni skupini dobro odrezali tudi ostali člani Pogi teama. Mauro Mächtig je bil 13., Nejc Podržaj 22., Jakob Šlibar 23. in Vanja Kuntarič Žibert 25. Žiga Hamun, Matic Vintar in Žiga Stare pa so tokrat odstopili.

Trenerji Pogi teama so bili zadovoljeni z rezultatati svojih varovancev: “To je bila zelo težka dirka, z veliko vzponi in spusti. Fantje so pokazali borbenost in ekipni duh. Bastian je bil fantastičen v šprintu, ostali pa so mu pomagali z dobrim delom v skupini. To je velik uspeh za naš klub in za slovensko kolesarstvo.”

Tudi mlajši dečki A in B Pogi teama so se izkazali na italijanski dirki 18° MEMORIAL FEDERICO CARLET, ki je bila dolga 40 km. Pri dečkih A sta se na zmagovalni oder povzpela Miha Otoničar, ki je bil drugi, in Jake Sosa, ki je bil četrti. Pri dečkih B pa je bil drugi Franci Krajnc, peti Urban Hvastja in sedmi Gal Klun.

Pogi team se lahko pohvali z odličnimi rezultati na mednarodnih dirkah in dokazuje, da ima velik potencial za prihodnost slovenskega kolesarstva. Čestitamo! 🚴‍♂️👏

Fotoutrinki

sl_SISlovenščina