09 Okt, 23

Ljubljana, 9. oktober 2023 – Minulo nedeljo je bilo na dirki VN Avtomojster pravo praznovanje kolesarstva. Mladi talenti iz različnih kategorij so se pomerili na cesti in pokazali svoje sposobnosti.

V kategoriji Dečki C je zlato osvojil Žiga Vrtar iz KK Adria Mobil, srebro je pripadlo Lovru Slapšaku iz KD Knežjega mesta Celje, bron pa Andiju Šmercu iz Pogi Team UAE Generali. Med Dečki B je bil najboljši Urban Hvastija, sledila sta mu Gal Klun in Franci Krajnc, vsi iz Pogi Team UAE Generali.

V kategoriji Dečki A je zmagal Rok Bajželj iz KK Kranja, drugo mesto je osvojil Oskar Mernik iz KD Knežjega mesta Celje, tretje pa Maj Bohak iz Perutnine Ptuj.

Med deklicami so bile prav tako zanimive borbe. V kategoriji Deklice C je zlato osvojila Živa Bohak iz Perutnine Ptuj, srebro Vivi Oblak, prav tako iz Perutnine Ptuj, bron pa je pripadel Alini Telič Verovšek iz BTC City LJ Scott.

Skupni seštevek Pokala Pogi 2023 je prinesel rumeno majico za dečke in roza majico za deklice. V kategoriji Dečki A je z 108 točkami zmagal Rok Bajželj iz KK Kranja, medtem ko je v kategoriji Deklice A z 102 točkami slavila Lina Mehle iz BTC City LJ Scott.

Najboljša ekipa v Pokalu Pogi je postala Perutnina Ptuj Cycling, ki je s svojimi kolesarji in kolesarkami pokazala izjemen ekipni duh in konsistentnost skozi celotno sezono.

A čeprav so bili vsi kolesarji in kolesarke pravi junaki, je ena športna gesta še posebej izstopala. Jure Jovanovič iz Pogi Teama je ob padcu v šprintu sotekmovalcu Mihu Otoničarju pomagal vstati in se skupaj z njim pripeljati v cilj. Namesto da bi Jure sam šprintal, je nesebično pomagal Mihu. Ta poteza je bila nagrajena z velikim aplavzom in nagrado za potezo dneva.

Prve tri v seštevku Pokala Pogi so prejele posebne nagrade, med katerimi je bil tudi prenosni zvočnik v beli torbi iz TDF, ki simbolizira belo majico za mlade, ki jo je osvojil Tadej Pogačar, ter sedež Berk Composites.

Povezava do galerije –  https://prijavim.se/gallery/album/560/vn-avtomojster-2023/1/

Povezava do rezultatov – https://prijavim.se/results/match/4921/vn-avtomojstra-2023

Zaključek sezone je postregel z izjemnimi predstavami in športnim duhom. Čestitke vsem tekmovalcem in tekmovalkam za izjemen trud in predstave na dirki. Kolesarska sezona se je zaključila, a strast do kolesarstva ostaja. Do naslednjih dirk! 👏🚴‍♂️🚴‍♀️🏆

sl_SISlovenščina