18 Sep, 23

Napetost in strast kolesarstva sta se znova združila v nedeljo, ko so se mladi talenti ekipe Pogi Team pomerili na prestižnih italijanskih dirkah Orsago-Col Alt in 24° MEMORIAL BRUNO ORIOLI. Dogodki so prinesli zanimive in razburljive trenutke za ekipo, ki je s svojimi dosežki ponosno zastopala svoje barve.

Na dirki Orsago-Col Alt so starejši mladinci pokazali svoje kolesarske spretnosti. Trasa te dirke je vključevala 11 ravninskih krogov, nato pa so se morali kolesarji soočiti s izzivom, ki je bila 10-kilometrska vzpon na Col Alt. V moštvu Pogi Team se je izkazal Gašper Klanjšček, ki je osvojil izjemno tretje mesto. Njegov uspeh je bil rezultat trdega dela in vztrajnosti. Tudi Gašper Kokalj si zasluži čestitke za svojo 11. uvrstitev na tej zahtevni dirki.

Na drugi strani so mlajši mladinci sodelovali na dirki 24° MEMORIAL BRUNO ORIOLI, ki je bila dolga 80 kilometrov in je vključevala 7 zahtevnih krogov. Žal so ekipo že na začetku dirke prizadeli defekti, zaradi katerih sta morala izpustiti dirko Ebner in Hamun. Kljub temu so preostali člani ekipe ohranili mirno kri in nadzorovali situacijo na dirki, ostajajoč v ospredju.

Odločitev o zmagovalcu je padla v spektakularnem sprintu skupine. Bastian Petrič se je z nekaj metri do cilja zdel odlično postavljen za zmago, vendar je prišlo do nevarnega stika z drugim kolesarjem, zaradi česar je izpadel iz boja za najvišja mesta. Kljub temu je bila ekipa lahko ponosna na svoje dosežke. Jakob Šlibar je zasedel peto mesto, medtem ko je Matic Vintar končal na osmem mestu.

Rezultati obeh dirk so ponudili vpogled v potencial in trud mladih kolesarjev ekipe Pogi Team. Kljub oviram na cesti so ostali zbrani, borili so se do zadnjega metra, kar je jasen dokaz njihovega kolesarskega talenta in močnega timsko duha. Obeta se svetla prihodnost za to obetavno ekipo, saj se bodo še naprej trudili in izboljševali svoje dosežke na prihajajočih dirkah.

sl_SISlovenščina