13 Mar, 23

Ekipa Pogi team Uae Generali se je v nedeljo 12.3. s kategorijo starejših mladincev udeležila prve dirke v novi sezoni.

64 izvedba Giro delle Conche v okolici Villa di Villa, je tradicionalno gostila uvod v novo sezono za kategorijo starjših mladincev. Proga meri dobrih 90 kilometrov in vključuje številne vzpone ter ovinkaste ceste. Na dirki so barve Pogi teama zastopali: Nikolaj Gregorič, Domen Oblak, Gašper Kokalj, Matevž Zajc, Gašper Kokalj in Jakub Husar.

Ža na startu je prišlo do padca, kjer je padel naš Nikolaj in toliko poškodoval kolo, da žal ni mogel več nadaljevati. Za zelo hiter tempo na začetku dirke so poskrbeli kolesarji ekipe Borgo molino, in že v prvem krogu od 12ih so ušli 4 kolesarji te ekipe in eden ekipe Work service. Vse do zadnjega kroga so ubežniki složno nadaljevali, nakar jih je ujela skupina cca 20 kolesarjev kateri so se nato med seboj v šprintu pomerili za zmago.

V prvi skupini je na 18.mestu končal naš najboljši Domen Oblak, v drugi skupini z zaostankom 30 sekund pa so končali še Jakub Husar, Gašper Klanjšček in Gašper Kokalj. Matevž Zajc je zaradi padca odstopil v tretjem krogu.

Giro delle Conche velja za eno izmed klasičnih dirk v italijanskem koledarju kolesarskih tekmovanj in ima dolgo zgodovino, ki sega več desetletij nazaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

To polje je obvezno.

To polje je obvezno.

sl_SISlovenščina