16 Avg, 23

Koelsarska dirka 47° GRAN PREMIO SPORTIVI DI POGGIANA, ki se je odvijala 13. avgusta je prinesla obilico napetosti in akcije na italijanskih cestah. Ekipa Continental Cycling Team Ljubljana Gusto Santic se je odločila zastopati barve kluba na tej prestižni preizkušnji, ki je potekala na razdalji 164 kilometrov. Kljub trudu in odločnosti pa rezultat ni bil v njihovo korist, vendar pa je izkušnja nedvomno prinesla priložnost za učenje in rast.

Na dirki se je predstavila izbrana postava ekipe, ki so jo sestavljali kolesarji: Fabijan KRALJ, Jernej HRIBAR, Dan Andrej TOMŠIČ in Andrew SAMPSON. Skupaj so se podali na zahtevno traso, ki je vključevala številne vzpone, spuste in zavoje, ter tako postregla s številnimi izzivi za vse tekmovalce.

Kljub trudu in želji po uspehu pa ekipi Continental Cycling Team Ljubljana Gusto Santic ni uspelo doseči želenih rezultatov. Dirka je prinesla nepričakovane razplete in težave, ki so zahtevale veliko taktičnega razmišljanja ter fizične moči. Kolesarji so se soočili z različnimi izzivi na cesti, a tokratna zmaga jim ni bila namenjena.

Kot je Fabijan KRALJ, eden izmed članov ekipe, povedal: “It was not our day in Italy, but you try to learn from the mistakes you have made and you go on.” Takšen odziv na izziv je ključen za ohranjanje pozitivne naravnanosti. Iz vsakega neuspeha se lahko veliko naučimo in rastemo kot športniki ter posamezniki. Člani ekipe se ne bodo pustili prestrašiti, ampak bodo še naprej trenirali in se pripravljali na prihajajoče dirke.

Jernej HRIBAR, še en član ekipe, je dodal: “Despite our efforts on the race, circumstances got the better of us. It’s important to stay focused and motivated for the upcoming races.” Kolesarski šport je znan po svoji nepredvidljivosti, zato so vzponi in padci sestavni del te discipline. Vsaka dirka prinaša nove izkušnje, ki pripomorejo k rasti tako fizične kot tudi mentalne trdnosti kolesarjev.

Vzdušje med člani ekipe je ostalo pozitivno in spodbudno, kljub neuspehu. Ekipa Continental Cycling Team Ljubljana Gusto Santic je pokazala enotnost in predanost svojim ciljem. Njihov trud ni bil zaman, saj so pridobili neprecenljive izkušnje, ki jim bodo v pomoč na prihodnjih dirkah.

sl_SISlovenščina