29 Feb, 24

Ljubljanska ženska kolesarska ekipa se je letos združila z italijansko ekipo ASD Born to Win. Predstavitev ekipe je potekala v znanem kolesarskem mestecu Ofida, kjer ima zgodovino tudi slovensko kolesarstvo. Leta 2010 je tam Jan Polanc zasedel 5. mesto na svetovnem prvenstvu med juniorji, bivša članica ekipe Batageljeva pa je tam dosegla 13.mesto na evropskem prvenstvu leta 2011.

Novo nastala kontinentalna ekipa BTC City Ljubljana Zhiraf Ambedo bo imela sedaj možnost nastopiti na nekaterih največjih dirkah World Toura v Italiji.

V ekipi so poleg italijanskih kolesark tudi slovenske kolesarke, med njimi Urška Pintar, Špela Colnar, Hana Žumer, Ema Pirš in Pija Galof. Članica ekipe je tudi italijanska državna prvakinja v gravel disciplini. Ekipo sestavljeno še članice iz Belorusije, Rusije in Kazahstana.

Že ta teden, bo ekipa nastopila na elitni dirki Strade Bianche, ki velja za eno izmed najtežjih dirk sezone tako v moški kot v ženski konkurenci. Med slovenskimi kolesarkami bodo po belih cestah vozile Urška Pintar, Špela Colnar in Pija Galof, kar je velik izziv za vsako kolesarko. Vir/avtor: BTC City Ljubljana

Ekipa BTC City Ljubljana Zhiraf in slovenska ženska mladinska reprezentanca sta 28. 2. 2024  nastopili na prvi dirki sezone v Umagu.

Trasa je bila krožna, dolga 118 km, s ciljem v Umagu. Kljub številnim poskusom pobega je v ciljni sprint prišla glavnina kolesark, kjer je zmagala članica ekipe UAE Fiorin Sara. Do 4. mesta je prišla članica ekipe BTC City Ljubljana Zhiraf, Crestanello Lara. Hana Žumer je bila 18., Urša Pintar 21., Špela Colnar 25. Med mladinkami je bila 26. Štrukelj Dominika, 31. Podberšič Ema in 50. Potočnik Eva.

Uradni rezultati: 

sl_SISlovenščina