28 Maj, 23

Danes, 28. maja 2023, je ob vznožju priljubljenega smučišča Gače potekala nepozabna kolesarska dirka, ki je bila namenjena mladim kolesarjem. Krožna proga, dolga 4 kilometre in raztezajoča se med Gačami in Komarno vasjo, je gostila pet dirk v devetih starostnih kategorijah, kar je privabilo več kot 200 otrok iz vse Slovenije. VN RTC Gače 2023, kot je bila dirka poimenovana, se je izkazala s svojo zahtevno progo, na kateri so se kolesarji pomerili za točke slovenskega pokala.

Med številnimi talentiranimi mladimi kolesarji, ki so se udeležili dirke, so se izkazali tudi člani ekipe POGI team s svojimi izjemnimi dosežki. V kategoriji mlajših mladincev (U17) je Vanja Kuntaric Žibret zablestel in osvojil prvo mesto, dokazujejoč svoje izjemne kolesarske spretnosti in vztrajnost. Prav tako se je v isti kategoriji odlično odrezal tudi Bor Ebner, ki je zasedel tretje mesto. Mladinci so s svojimi nastopi navdušili tako navijače kot tudi ostale tekmovalce.

V kategoriji dečkov A (U15/2) je Miha Otoničar dokazal svojo nadarjenost in si zasluženo privozil prvo mesto. S svojo odlično vožnjo je navdušil obiskovalce ter pokazal, da se lahko zoperstavi največjim izzivom na dirki. Prav tako se je Gal Klun izkazal v kategoriji dečkov B (U15/1) in zasedel tretje mesto, s čimer je dokazal svojo vztrajnost in kolesarsko znanje.

Uspehi kolesarjev POGI team-a na VN RTC Gače 2023 so odličen pokazatelj trdega dela in predanosti, ki sta ju vložila tako tekmovalci kot tudi njihovi trenerji. Z zavidljivimi rezultati so navdušili svoje oboževalce ter se vpisali med najbolj obetavne mlade talente slovenskega kolesarstva.

VN RTC Gače 2023 je prinesla nepozabno izkušnjo za vse udeležene, tako tekmovalce kot tudi obiskovalce. Organizatorji so ustvarili prijetno in navdušujoče vzdušje ter omogočili mladim kolesarjem, da se preizkusijo na zahtevni progi ob čudovitem ambientu smučišča Gače. Dogodek je bil tudi priložnost za predšolske otroke in šolarje do petega razreda osnovne šole, da pokažejo svojo strast do kolesarstva ter se pridružijo navdušujočemu svetu kolesarskih dirk.

Čestitke vsem kolesarjem, ki so sodelovali na VN RTC Gače 2023, ter še posebej članom ekipe POGI team za njihove izjemne dosežke. Njihova vztrajnost, trdo delo in talent so jim omogočili izstopanje in dokazovanje na kolesarski sceni. Z veseljem pričakujemo njihove prihodnje uspehe ter upamo, da bodo navdih za nove generacije kolesarjev, ki si želijo stopiti na pot vrhunskega kolesarstva.

sl_SISlovenščina