22 Jun, 23

Danes, 22. junija 2023, je potekalo državno prvenstvo v vožnji na čas, ki ga je organizirala Kolesarska zveza Slovenije v sodelovanju s klubom KK Gorje. Na dogodku so se pomerili številni mladi kolesarji in kolesarke ter člani in članice v različnih starostnih kategorijah. Tekmovanje je postreglo z navdušujočimi vožnjami, izjemnimi dosežki in zasluženimi zmagovalci.

Med mlajšimi mladinci (U17) je najvišjo stopničko na oder za zmagovalce zasedel Vanja Kuntarič Žibert iz ekipe POGI TEAM UAE GENERALI. S suvereno vožnjo je pokazal izjemen talent in potencial za prihodnost kolesarskega športa v Sloveniji.

V kategoriji starejših mladink (WJ) je prvo mesto zasedla Ema Podberšič iz ekipe BTC CITY LJUBLJANA Scott, medtem ko je drugo mesto pripadlo njeni klubski kolegici Sari Pestotnik. Obe sta se izkazali s hitrostjo in vzdržljivostjo ter dokazali, da sta med najboljšimi kolesarkami v svoji kategoriji.

Med starejšimi mladinci (MJ) je četrto mesto osvojil Gašper Klanjšček iz ekipe POGI TEAM UAE GENERALI. Kljub močni konkurenci je prikazal odlično vožnjo, ki mu je prinesla uvrstitev med najboljše.

V kategoriji članov do 23 let (MU) je slavil Natan Gregorčič iz ekipe LJUBLJANA GUSTO SANTIC. S svojo vztrajnostjo, močjo in taktično dovršeno vožnjo je premagal vso konkurenco ter si prislužil zlato medaljo.

Med članicami do 23 let (WU) je prvo mesto zasedla Nika Bobnar iz ekipe BTC CITY LJUBLJANA Scott. S svojo izjemno formo in odlično pripravljenostjo je blestela na progi in se veselila zaslužene zmage.

V kategoriji članic (WE) se je drugo mesto povzpela Urška Pintar iz ekipe BTC CITY LJUBLJANA Scott, medtem ko je tretje mesto zasedla Nika Bobnar, ki je tako dokazala svojo vsestranskost in kakovost.

V kategoriji članov (ME) je tretje mesto osvojil Anže Skok iz ekipe LJUBLJANA GUSTO SANTIC. S svojo borbenostjo in hitrostjo je navdušil občinstvo ter se uvrstil med najboljše kolesarje na tekmovanju.

Državno prvenstvo v vožnji na čas je bilo uspešno in izjemno tekmovanje, ki je razkrilo vrhunsko kolesarsko znanje in talent mladih ter izkušnje izkušenih tekmovalcev. Zmagovalci so se zasluženo veselili svojih uspehov, hkrati pa so se vsi udeleženci pokazali kot vzor vztrajnosti, discipline in športnega duha.

Čestitke vsem tekmovalcem in organizatorjem za izvedbo izjemnega dogodka, ki je prispeval k promociji kolesarskega športa v Sloveniji in navdušil številne ljubitelje kolesarjenja. Naslednje leto že nestrpno pričakujemo novo državno prvenstvo, ki bo zagotovo postreglo s še več napetosti, vzburjenja in izjemnih dosežkov.

Uradni rezultati (PDF)

sl_SISlovenščina