28 Okt, 23

Prvi dan državnega prvenstva na velodromu je prinesel veliko razburljivih trenutkov za naš klub, saj smo bili priča izjemnim dosežkom naših mladih kolesarjev. V posamični zasledovalni vožnji za starejše mladince na razdalji 3 km je blestel Domen Oblak, ki si je prislužil zlato medaljo, medtem ko je Tine Jenko stopil na drugo stopničko zmagovalnega odra. Mlajši mladinci na razdalji 2 km niso zaostajali, saj je Vanja Kuntarič Žibert osvojil zlato medaljo, Bor Ebner pa se je zavihtel na tretjo stopničko.

Ekipni sprint za starejše mladince je bil prav tako uspešen za naš klub, saj je Pogi Team UAE Generali, v postavi Domen Oblak, Tine Jenko in Enej Cuk, osvojil prvo mesto. Mlajši mladinci v ekipnem sprintu niso zaostajali, saj je ekipa Pogi Team UAE Generali, sestavljena iz Bastiana Petriča, Žana Lopatiča in Jakoba Šlibarja, stopila na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Prav tako je ekipa Pogi Team UAE Generali, v postavi Bor Ebner, Žiga Stare in Žiga Hamun, osvojila drugo mesto.

Poleg individualnih in ekipnih uspehov so podelili tudi priznanja najboljšim v Pokalu Slovenije za mlajše mladince, kjer sta Bastian Petrič in Vanja Kuntarič Žibert prejela priznanji.

Drugi dan državnega prvenstva ni bil nič manj uspešen za naše fante. V ekipni vožnji mlajših mladincev na razdalji 3 km je ekipa Pogi Team UAE Generali, sestavljena iz Petriča, Ebnerja, Šlibarja in Kuntarič Žibert, osvojila zlato medaljo, medtem ko je ekipa Machtig, Vintar, Hamun in Stare zasedla drugo mesto. Starejši mladinci so tekmovali na razdalji 4 km in ekipa Pogi Team UAE Generali, v postavi Oblak, Jenko, Medved in Gregorčič, se je povzpela na najvišjo stopničko.

Žan Lopatič je postavil nov državni rekord na 500 m za mlajše mladince s časom 35:12 sekund, kar je izjemen dosežek. Poleg tega je Bor Ebner zmagal v dirki na izpadanje za mlajše mladince. Tine Jenko pa je pokazal svojo odlično pripravljenost in osvojil kronometer na 1 km za starejše mladince.

Zadnji dan državnega prvenstva na velodromu je prinesel še več uspehov za naš klub. Bastian Petrič in Žan Lopatič sta se izkazala v dirki na končni cilj za mlajše mladince, kjer sta osvojila prvo in drugo mesto. Žan Lopatič in Žiga Stare sta blestela v sprintu na 200 m za mlajše mladince, medtem ko se jim je pridružil tudi Bastian Petrič. Tine Jenko je postal zmagovalec v sprintu na 200 m za starejše mladince. V sklepnem dogodku, Madisonu, sta Domen Oblak in Tine Jenko osvojila zlato medaljo.

Rezultati so na voljo na prijavim.se

Čestitke našim nadarjenim kolesarjem za izjemne dosežke in uspešen zaključek državnega prvenstva na velodromu. Naš klub se lahko pohvali z vrhunskimi talenti, ki bodo zagotovo še naprej navduševali kolesarski svet.

sl_SISlovenščina