13 Avg, 23

Minuli vikend je bil za kolesarske navdušence poln vznemirljivih dogodkov, saj so se odvijali izjemni kolesarski dogodki tako v Sloveniji kot tudi v Avstriji. V Ilirski Bistrici je kriterij navdušil z zmagami, medtem ko se je v Avstriji začela Alpe Adria Tour, kjer so se naši kolesarji prav tako izkazali s svojimi odličnimi predstavami.

V soboto je v Ilirski Bistrici je med mlajšimi mladinci blestel Bastian Petrič in si prislužil prvo mesto. S svojo zmago je pokazal izjemno nadarjenost ter trdo delo, ki ga vlagajo mladi kolesarji v svoj šport. Mladinke niso ostale v ozadju, saj so s svojimi izjemnimi predstavami dokazale, da je tudi ženski kolesarski šport v vzponu.

Na dirki Alpe Adria Tour v nedeljo so se med najboljših deset uvrstili Miha Otoničar na 7. mestu in Jure Jovanovič na 9. mestu. Tekmovalnost je bila izjemno močna, zato so njihove uvrstitve še posebej impresivne.

Na isti dirki so nastopali tudi mlajši in starejši mladinci. Med mlajšimi mladinci so naši fantje kljub odsotnosti najboljših treh kolesarjev prikazali borbeno vožnjo. Žan Lopatič se je izkazal z 21. mestom, potem ko se je vrnil po daljši odsotnosti od tekmovanj. Pri starejših mladincih pa je v močni konkurenci Tine Jenko dosegel odlično 6. mesto. Ostali fantje niso zaostali veliko, kar obeta napeto nadaljevanje tekmovanja.

Nedeljska etapa Alpe Adria Toura je bila izjemno uspešna za naše kolesarje. Med kategorijo dečkov A in B se je Miha Otoničar uvrstil na 7. mesto, Maks Majnik na 9. mesto, David Štembal pa na 10. mesto. Otoničar se je s tem uvrstitvijo še utrdil na 5. mestu skupnega seštevka.

Pri mlajših mladincih je Žiga Hamun osvojil odlično 9. mesto v šprintu skupine, medtem ko je Gašper Klanjšček po dolgem pobegu dosegel 6. mesto, Jure Medved pa se je uvrstil na 9. mesto. Klanjšček je s tem napredoval na 4. mesto v generalnem seštevku.

Vse te izjemne predstave naših kolesarjev na različnih tekmovanjih odražajo njihov trud, treninge in predanost športu. Navijači že nestrpno pričakujejo nadaljnje etape in se veselijo prihodnjih uspehov.

Nadaljevanje….

Napeti dnevi na dirki Alpe Adria Tour so prinesli razburljive trenutke in vznesene dosežke za naše domače kolesarske junake. Danes in včeraj so se na razgibanih cestah podili naši izjemni fantje, pri čemer so se izkazali z izjemnimi vožnjami, ki so pritegnile pozornost navijačev in kolesarskih poznavalcev.

Včerajšnji dan je prinesel nekaj pravega kolesarskega vzdušja, ko so se naši predstavniki pomerili v težkih pogojih dirke Alpe Adria Tour. V kategoriji Dečkov A in B sta Miha Otoničar in Jure Jovanovič zasijala med najboljšimi desetimi tekmovalci. Miha Otoničar je prevzel 7. mesto, medtem ko je Jure Jovanovič zasedel odlično 9. mesto. Njihovi dosežki so nedvomno v ponos celotni kolesarski skupnosti, saj so se izkazali med močno konkurenco.

Dirka Alpe Adria Tour pa ni bila namenjena le izkušenim kolesarjem, saj so se na dirki prav tako preizkusili mlajši in starejši mladinci. V kategoriji Mladinci so naši fantje kljub odsotnosti najbolj prepoznavnih kolesarskih imen, ki so se potegovali na drugih tekmovanjih, pokazali izjemno borbenost in vztrajnost. Žan Lopatič je zasedel 21. mesto, kar je posebej pomembno, saj se je vrnil po daljši odsotnosti od tekmovanj. Tudi pri Starejših Mladincih je bila naša ekipa dobro zastopana, saj je Tine Jenko osvojil odlično 6. mesto.

Današnja kraljevska etapa je bila posebno vzhičenje za kategorijo Dečkov A in B. Trije naši talentirani kolesarji so se uvrstili med najboljšo deseterico. Miha Otoničar je ponovno blestel in osvojil 7. mesto, Maks Majnik je dosegel 9. mesto, medtem ko je David Štembal zaokrožil to izjemno uspešno etapo s 10. mestom. Otoničar še naprej drži visoko pozicijo v skupnem seštevku, saj se nahaja na 5. mestu.

Na drugi strani so tudi Mladinci in Starejši Mladinci pridno nabirali svoje dosežke. Žiga Hamun je v kategoriji Mladinci pri MM s šprintom osvojil 9. mesto, medtem ko je Gašper Klanjšček pri Starejših Mladincih z vztrajnim pobegom dosegel odlično 6. mesto. Jure Medved je končal na 9. mestu. Klanjšček je s svojim nastopom v generalnem seštevku napredoval na 4. mesto, kar je nedvomno izjemen dosežek.

Results powered by FirstCycling.com

sl_SISlovenščina