Starejši mladinci Ljubljana MigiMigi

Starejši mladinci so skupina fantov, starih med 17 in 19 let. Ker gre še vedno za razmeroma mlade fante, ki so še v procesu rasti, je pomembno, da so treningi čim bolj raznoliki in dinamični. V času pripravljalnega obdobja trenažni proces obsega hojo in tek v naravi, vadbo moči in športne igre v telovadnici ter trening in na gorskem kolesu. Še več je vadbe na notranjih trenažerjih, saj je pomembno, da tudi v zimskem času kolesarji ohranjajo vadbo na kolesih. V hladnih zimskih vikendih veliko treningov opravimo na Primorskem, kjer je topleje in zato primernejše za vadbo na kolesih.  V sklopu pripravljalnega obdobja tudi v kategoriji starejših mladincev izvedemo dvoje priprav, namenjenih spoznavanju tekmovalcev in nabiranju kondicije. Prve se odvijajo konec decembra na Pokljuki oz. Kranjski Gori in vsebujejo tek na smučeh, tek, hojo v hribe in športne igre. Naslednje priprave, ki jih izvajamo izključno na kolesih, so v času zimskih počitnic, ko se odpravimo na slovensko obalo in skušamo prekolesariti čim več kilometrov.  Kmalu po končanih pripravah organiziramo trening tekmo okoli Šmarne gore, kjer že vidimo, kdo je dobro pripravljen in si zasluži nastop na prvih mednarodnih dirkah. Spomladi je vadba usmerjena na specifično vadbo na kolesih, saj opravimo veliko intervalov moči in hitrosti, pa tudi skupinski šprinti med treningi navajajo kolesarje na tekmovalne pogoje.  Pred nastopi na evropskem in svetovnem prvenstvu pa opravimo še »višinske« priprave v tradicionalni bazi v Koči na gozdu, ki leži na poti do prelaza Vršič. Najboljši klubski kolesarji so izbrani v reprezentanco Slovenije in večina njih trenira tudi pod vodstvom selektorja slovenske reprezentance. Da gre v tej kategoriji še kako zares, pa kažejo številke, saj fantje tedensko opravijo tudi po 15 ur treningov, marsikateremu pa na koncu sezone števec pokaže tudi 15.000 kilometrov.

Starejši mladinci tekmovalno sezono začnejo marca in končajo oktobra. Dirke se odvijajo večinoma za vikend in potekajo tako v Sloveniji kot tudi v tujini (Italija, Avstrija, Hrvaška). Tekmovalna sezona obsega približno 40 štartov.

KAKO SE VČLANIM V KD ROG?

Rogova kolesarska šola se imenuje kolesarska šola Pogi Team.
Od marca pa do konca oktobra poteka vadba za kolesarsko šolona policijskem poligonu v Tacnu, kjer lahko “sprobajo”specialko in se v varnih pogojih naučijo prvih kilometrov. Treningi potekajo trikrat tedensko in sicer v ponedeljkih, četrtkih (od 18ih do 19ih) in sobotah (od 9ih do 10ih).
Mesečna vadba za člane kolesarske šole Pogi teama je brezplačna, letna članarina pa stane 90 evrov, za katero pa se prejme tudi kolesarski dres in hlačke ekipe Pogi team.

V kolikor vas zanima članstvo v KD Rog, nam pišite na info@kdrog.si, mi pa vam vrnemo pristopno izjavo.

Starejši mladinci

sl_SISlovenščina