03 Jun, 23

Mlajši mladinci ekipe Pogi Team nadaljujejo svoj zmagoviti pohod na mednarodnih kolesarskih dirkah

Tokrat na prestižni dirki Carnia Julium Classic 2023 v Italiji. Kljub močni konkurenci in zahtevni trasi dolgi 70 kilometrov, so naši fantje znova dokazali svoje kolesarsko znanje in borbenost.

Dirka se je začela s serijo ravninskih krogov, kjer so naši kolesarji že pokazali izjemno vožnjo in spretno pokrivali napade nasprotnikov. Ko se je dirka prevesila v zaključni vzpon, se je oblikovala večja skupina kolesarjev. Fantje so se odlično ujeli in s skupinskim delom postavili Vanjo Kuntariča Žiberta v izvrstno izhodišče za napad na vrh.

Ko se je približeval cilj, je Vanja pokazal izjemno moč in vzdržljivost ter napadel kilometer pred koncem vzpona. S hitrim tempom si je pridobil že lepo prednost pred ostalimi tekmovalci. Vendar pa je bil njegov napad ujet samo 50 metrov pred ciljem, ko ga je Italijan Magagnotti prehitel in si priboril zmago.

Kljub temu je Vanja Kuntarič Žibert osvojil odlično drugo mesto na dirki, kar je izjemen dosežek za mladega kolesarja. Celotni ekipi pa grejo čestitke za odlično ekipno delo, saj so s svojo taktično vožnjo in podporo Vanji prispevali k njegovemu uspehu.

Ta rezultat dokazuje, da so naši mladi kolesarji v odlični formi in da so pripravljeni na izzive, ki jih prinašajo mednarodne dirke. Njihova borbenost, vztrajnost in ekipni duh so pravi zgled za vse navijače in mlade kolesarje, ki si želijo doseči uspeh na kolesarskih dirkah.

Iskrene čestitke Vanji Kuntariču Žibertu in celotni ekipi za izjemen dosežek na dirki Carnia Julium Classic 2023 v Italiji! S takšnim navdihom in trdim delom bodo zagotovo še nadaljevali svojo uspešno kolesarsko pot.

Uradni rezultati

sl_SISlovenščina