28 Maj, 23

Reportaža s kolesarske dirke Tour de Feminin: Slovenske kolesarke blestijo na mednarodnem prizorišču

V četrtek se je na Češkem pričela štiridnevna dirka druge kategorije Tour de Feminin, ki privablja številne vrhunske kolesarke iz celega sveta. Med tekmovalkami se uveljavlja tudi ekipa BTC City Ljubljana Scott, ki je znana po svoji močni zasedbi in izjemnih dosežkih na mednarodnem prizorišču.

Kolesarke ekipe BTC City Ljubljana Scott so se zavzeto pripravljale na to dirko in si zastavile visoke cilje. Z močno ekipo in odlično taktiko so si želele doseči vrhunske rezultate ter se uveljaviti med najboljšimi ekipami na dirki.

  1. maj – S kronometrom se je v četrtek popoldne pričela kolesarska dirka @tourdefeminin. Številni navdušenci so se zbrali ob progi, pripravljeni spremljati izjemno tekmovalnost in vztrajnost kolesark. Med njimi so se izkazali tudi slovenski tekmovalki Urša Pintar in Nika Bobnar, ki sta se uspeli uvrstiti v prvo dvajseterico. Njihov uspeh je bil pravi vzpodbujevalni trenutek za obe kolesarki in je napovedoval obetavno nadaljevanje dirke.
  2. maj – Na tretji etapi @tourdefeminin, dolgi 110 km in s 1540 metri višinske razlike, je Urša Pintar zaznamovala svojo prisotnost v prvi skupini tekmovalk, končala pa je na solidnem 20. mestu. Tjaša Sušnik in Nika Bobnar sta se prav tako borili s svojimi močmi, vendar sta etapo zaključili na 52. oziroma 66. mestu s 27-sekundnim zaostankom. Kljub temu so bile njihove predstave vseeno vredne pohvale.
  3. maj – Zadnji dan @tourdefeminin je prinesel veliko veselje in zadovoljstvo. V današnji etapi sta Tjaša Sušnik in Urša Pintar prišli v cilj skupaj s prvo skupino kolesark in dosegli odlično 10. oziroma 13. mesto. Njuna vztrajnost in moč sta jima omogočili odlično uvrstitev na koncu dirke. Urša Pintar je v skupnem seštevku zasedla izjemno 6. mesto, medtem ko je Tjaša Sušnik končala na 18. mestu. Nika Bobnar je dirko zaključila na solidnem 66. mestu.

Kolesarska dirka @tourdefeminin je tako za nami, a spomini na to izjemno tekmovanje bodo ostali dolgo časa. Tekmovalke so pokazale svoje vrhunske sposobnosti in vztrajnost, navduševale so z vsako etapo in dokazale, da so med najboljšimi na svetu. Čestitke vsem tekmovalkam, ki so sodelovale, ter še posebej Urši Pintar, Tjaši Sušnik in Niki Bobnar za izjemne dosežke in predstave na dirki.

Uradni rezultati – https://btclj.kdrog.si/rezultati-2023/

sl_SISlovenščina