30 Jul, 23

Danes so se mlajši mladinci ekipe POGI TEAM UAE GENERALI podali na zahtevno dirko GP Val Degano, ki je potekala na 73 kilometrov dolgi progi s 1200 višinskimi metri. Dirka je postregla s številnimi vzponi in spusti, ter tako predstavljala pravi izziv za vse udeležence.

Že od samega starta je bilo jasno, da bo dirka hitra in napeta, saj se je zgodaj odpeljal nevaren pobeg desetih kolesarjev, med katerimi je bil tudi naš borec Žiga Hamun. Skupina pobeglih kolesarjev je vztrajala v ospredju, a so bili tudi za glavnino tekmecev ves čas v ogledalu.

Skozi celotno dirko je bil tempo v glavnini izjemno visok, kolesarji so pokazali izjemno borbenost in željo po uspehu. Pred zadnjim vzponom je bila skupina pobeglih kolesarjev ujeta, glavnina pa je bila zdaj močno okrnjena in je štela samo še petnajst kolesarjev.

V zaključku dirke je izmed naših članov izstopal Bor Ebner, ki je kljub naporni dirki in zahtevni progi pokazal izjemne veščine in moč. Bor se je izjemno boril do zadnjega metra in osvojil odlično deveto mesto. Ta dosežek je še posebej pomemben, saj dokazuje, da se je po sanirani poškodbi vrnil še močnejši ter da lahko ponovno dirka z najboljšimi v Italiji.

Čestitke celotni ekipi POGI TEAM UAE GENERALI za srčen nastop in odlične dosežke na dirki GP Val Degano! Skupaj ste pokazali, da trdo delo in predanost prinašata rezultate. Posebne čestitke grejo Boru Ebnerju za izjemen dosežek in vztrajnost na tej zahtevni dirki.

Za nami je še ena uspešna preizkušnja, ki nas navdaja z optimizmom in veseljem do novih kolesarskih izzivov. Sledimo svojim ciljem, treniramo s strastjo in se veselimo prihajajočih dirk, na katerih bomo znova dokazali, da smo ena najmočnejših ekip na kolesarski sceni.

Naj pedaliranje še naprej prinaša veselje, srečo in uspehe! Se vidimo na naslednji dirki.

Kolesarsko društvo ROG

sl_SISlovenščina