14 Maj, 23

Ekstremne vremenske razmere izzivale mlade kolesarje v Idriji

V petek, 12.5.2023, je v idiličnem slovenskem mestu Idrija potekala tridnevna kolesarska dirka, ki je pritegnila številne mlade kolesarske talente. Kljub zahtevnim vremenskim razmeram so se mladi kolesarji izkazali s svojo vzdržljivostjo in borbenostjo.

Prvi dan dirke je bil na sporedu vzpon, ki je bil še posebej zahteven zaradi hladnega vremena. Mladi kolesarji iz ekipe Dečki C, med njimi tudi Marcos Remon, so se odlično odrezali in osvojili četrto mesto. Kljub temu da je vreme skorajda spominjalo na zimski sneg, so pokazali svojo izjemno voljo in se borili do konca.

Tudi mladi kolesarji iz ekip Dečki A in B so se morali spopasti z deževnimi razmerami na nekoliko daljši trasi vzpona, ki je merila 4 km. Vendar pa jih to ni odvrnilo od njihovega cilja, saj so s pogumom in vztrajnostjo premagovali ovire ter se zanesljivo približevali cilju.

Dirka je že prvi dan postregla z izzivi, ki so mladim kolesarjem ponudili priložnost za rast in izboljšanje njihovih kolesarskih sposobnosti. Kljub težkim vremenskim razmeram so se vsi kolesarji izkazali s svojo trdo delo in željo po uspehu.

Tridnevna dirka v Idriji se je nadaljevala s kronometrom v soboto in zaključila s krožno dirko po centru mesta v nedeljo.

Na drugi dan tridnevne kolesarske dirke v Idriji je potekal kronometer, na katerem so svoje moči merili mladi kolesarji iz ekip Dečki A, B in C. S svojimi izjemnimi dosežki so pokazali svojo vztrajnost in sposobnosti ter osvojili pomembne stopničke.

V ekipi Dečki B je Urban Hvastija blestel in osvojil odlično drugo mesto. Njegov hitri čas na kronometru je bil rezultat trdega dela in predanosti treningu. Prav tako je Franci Kranjc, tudi iz ekipe Dečki B, dosegel odličen rezultat in se veselil tretjega mesta. S tem sta pokazala svojo odlično pripravljenost in tekmovalno žilico.

Mladi kolesarji iz ekipe Dečki A so prav tako blesteli na kronometru. Miha Otoničar je pokazal izjemno formo in se veselil tretjega mesta. Njegov dosežek je rezultat trdega dela in predanosti treningu, ki se je obrestovala na tej dirki.

Vsem fantom iskreno čestitamo za njihove izjemne dosežke! S svojim trudom, disciplino in borbenostjo so dokazali, da se lahko kosajo z najboljšimi. Njihove odlične rezultate na sobotnem kronometru je treba priznati in ceniti.

Na zadnjem, tretjem dnevu kolesarske dirke po ulicah Idrije so naši mladi kolesarji pokazali izjemno formo in se odrezali z odličnimi rezultati. Poglejmo, kako so se fantje uvrstili v različnih kategorijah:

Dečki C:

 • Albreht Vanč se je odlično izkazal in osvojil 4. mesto.
 • Marcos Remon pa je prav tako dosegel dober rezultat in se uvrstil na 7. mesto.

Dečki B:

 • Urban Hvastija je blestel in zasedel 1. mesto.
 • Franci Kranjc je prav tako dosegel odličen rezultat in se veselil 3. mesta.
 • Gal Klun se je uvrstil na 5. mesto.

Dečki A:

 • Jure Jovanovič je zasedel 3. mesto.
 • Miha Otoničar je prav tako dosegel odlično uvrstitev in se uvrstil na 4. mesto.

Fantje so s svojimi dosežki v posameznih kategorijah dosegli tudi pomembne uvrstitve v skupni končni razvrstitvi:

Dečki A:

 • Jure Jovanovič je osvojil 3. mesto in se veselil majice za gorske cilje.
 • Miha Otoničar pa je bil drugi v seštevku točk za majico na letečih ciljih.

Dečki B:

 • Franci Kranjc se je veselil prvega mesta in majice za gorske cilje.
 • Urban Hvastija je dosegel 4. mesto v generalni razvrstitvi.
 • Gal Klun pa se je izkazal z odlično drugo uvrstitvijo.

Fantje so s svojimi izjemnimi dosežki in predanim delom na dirki dokazali svoj talent in vztrajnost. Skupaj so ustvarili nepozaben vikend, ki je bil več kot odličen.

Čestitke vsem fantom za njihove izjemne rezultate! S svojo borbenostjo, vztrajnostjo in športnim duhom so navdušili občinstvo in pokazali svoj potencial. Z zavidljivimi uvrstitvami so se zapisali v zgodovino te tridnevne kolesarske dirke v Idriji.

Naj bo ta uspeh vzpodbuda in motivacija za nadaljnje kolesarske izzive. Fantje si zaslužijo našo podporo in navdušenje. Skupaj ustvarjamo nepozabne trenutke in sledimo njihovi športni poti.

sl_SISlovenščina