24 Jul, 23
Kolesarski praznik v Kranju

je znova privabil številne ljubitelje kolesarstva in druženja, ki so se zbrali zadnji vikend julija, da bi uživali v razburljivem tekmovanju in spektakularnih dirkah. Dogajanje se je odvijalo na različnih prizoriščih v mestu, kar je dodalo poseben čar celotnemu dogodku.

V soboto (22. 7.) so kolesarji in kolesarke začeli s svojim tekmovalnim programom že popoldne, s kriterijem po ulicah Kranja. Vmes so tudi otroci, ki še ne trenirajo kolesarstva, imeli svojo priložnost za zabavo in sodelovanje ob 18.30. A pravo presenečenje je prišlo pred nočnim kriterijem, ko je svojo športno pot sklenil izjemen kolesar Jan Polanc, ki je odpeljal častni krog. Nato je sledil vrhunec večera – nočni kriterij za člansko kategorijo, ki je bil pravi kolesarski spektakel za gledalce. Po dirki je vzdušje še popestril koncert Mitje Šinkovca, ki je vsem prisotnim zagotovil nepozaben zaključek večera.

Na dan dogajanja je bilo na ulicah Kranja izjemno pestro, saj so se kolesarji in kolesarke pomerili v različnih kategorijah. Med izjemnimi dosežki je bilo mogoče opaziti člane ekipe POGI TEAM UAE GENERALI, ki so se odrezali odlično in dosegli impresivne rezultate. Med dečki C je zmagal Ažbe Hvastija, sledila sta mu Andrej Gregorčič in Gašper Mesec. V kategoriji dečkov B je slavil Franci Krajnc, drugo mesto je osvojil Urban Hvastija, tretji pa je bil Gal Klun. Pri dečkih A je bil najboljši Miha Otoničar. Mlajši mladinci so bili zastopani s strani Bora Ebnerja, medtem ko je pri starejših mladincih slavil Marcel Skok.

Prav tako so bile na dogodku odlične tudi predstavnice BTC CITY LJUBLJANA SCOTT ekipe. Med deklicami B je zmagala Lara Šetina, med deklicami A pa Lina Mehle. Mlajše mladinke so dosegle drugo mesto s Tajo Mehle, starejše mladinke pa prvo s Evo Potočnik. V kategoriji članic je najvišjo stopničko osvojila Nika Bobnar.

Rezultati so doseglivi na prijavi.se

Vrhunec celotnega dogodka pa je bila nedeljska dirka – 55. jubilejna Velika nagrada Kranja I GP Kranj 2023 powered by I feel Slovenia, memorial Filipa Majcna. Trasa je potekala v okolici Kranja in je navdušila tako tekmovalce kot tudi gledalce. Organizatorji so obljubljali močno mednarodno konkurenco, in res je na startu sodelovalo kar 24 ekip in 160 kolesarjev. Dirka je bila zelo zahtevna, saj so tekmovalci morali prevoziti 13 krogov, ki so skupaj merili 158,6 km. Posebej vznemirljiv pa je bil vzpon na Jelenov klanec, ki je bil že prepoznan kot eden od najzahtevnejših delov dirke v Kranju.

Kolesarji ekipe LJUBLJANA GUSTO SANTIC so odlično tekmovali, Dylan Hopkins pa je osvojil odlično 7. mesto. 

Vse pohvale organizatorjem za odlično izpeljan dogodek, ki je navdušil tako udeležence kot tudi gledalce. Kolesarski praznik v Kranju je nedvomno eden od vrhuncev kolesarske sezone v Sloveniji in zagotovo se ga bomo spominjali še dolgo. Čestitke vsem udeležencem in dobitnikom odličnih rezultatov!

 

Starejši mladinci tekmovali tudi v Italii 

Rezultati dirke Coppa Fratelli Granzotto, ki je potekala v nedeljo (23. 7.), so prinesli še več razlogov za veselje, saj so se kolesarji POGI TEAM UAE GENERALI izkazali s svojim izjemnim nastopom. V drugem krogu dirke se je izoblikovala ubežna skupina, v kateri sta blestela Gašper Klanjšček in Marcel Skok. Marcel Skok je na koncu osvojil odlično 7. mesto, poleg tega pa je tudi Kubo Husar zablestel s tretjim mestom na letečih ciljih.

sl_SISlovenščina