04 Jun, 23

Izjemne predstave kolesarskih ekip kolesarskega društva ROG na državnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu – 2. KRITERIJ MESTA MURSKA SOBOTA

V nedeljo, 4. junija 2023, je v Murski Soboti potekalo državno prvenstvo v cestnem kolesarstvu za različne starostne kategorije mlajših mladincev, mladink, starejših mladincev, mladink U23, elita moških in elita žensk. Dogodek je privabil vrhunske kolesarje iz različnih ekip, med njimi pa sta se izkazali tudi ekipi POGI TEAM UAE GENERALI in BTC CITY LJUBLJANA SCOTT.

POGI TEAM UAE GENERALI

Ekipa POGI TEAM UAE GENERALI je navdušila s svojimi izjemnimi dosežki na prvenstvu. Miha Otoničar je zasedel odlično 2. mesto v kategoriji dečkov A (U15/2), medtem ko je Jure Jovanovič osvojil 4. mesto v isti kategoriji. Jake Sosa in Luka Ukmar sta prav tako dosegla odlične rezultate in se uvrstila na 9. in 10. mesto v isti kategoriji.

V kategoriji dečkov B (U15/1) je Urban Hvastija osvojil 1. mesto, medtem ko je Franci Krajnc zasedel 2. mesto. Miha Kovačič in Nejc Čebulj pa sta se uvrstila na 7. in 9. mesto v isti kategoriji.

Miha Otoničar je nadaljeval s svojimi uspehi in se uvrstil na 2. mesto v kategoriji dečkov C (U13). Marcos Remon in Andrej Gregorčič pa sta dosegla 6. in 9. mesto v isti kategoriji.

V kategoriji mlajših mladincev (U17) je ekipa POGI TEAM UAE GENERALI blestela. Bor Ebner je osvojil 1. mesto, Bastian Petrič 2. mesto, Žiga Hamun 5. mesto, Vanja Kuntaric Žibert 7. mesto in Igor Prijatelj 10. mesto.

Marcel Skok je zasedel 9. mesto v kategoriji starejših mladincev (MJ).

BTC CITY LJUBLJANA SCOTT

Ekipa BTC CITY LJUBLJANA SCOTT se je prav tako izkazala na prvenstvu. Lina Mehle je osvojila 1. mesto v kategoriji deklic A (WU15/2), medtem ko je Zara Bukovec zasedla 4. mesto v isti kategoriji. Lara Šetina je zasedla 2. mesto v kategoriji deklic B (WU15/1), Ana Neža Pavlin pa je dosegla 9. mesto v isti kategoriji.

V kategoriji mlajših mladink (WU17) je Vesna Potočnik zasedla 1. mesto, Taja Mehle 4. mesto, Neža Šetina 6. mesto, Brina Manja Čuš 8. mesto, Anika Juvan 9. mesto in Julija Farazin 10. mesto.

Ekipa BTC CITY LJUBLJANA SCOTT se je odlično izkazala tudi v kategoriji starejših mladink (WJ). Ema Podberšič je osvojila 3. mesto, Sara Pestotnik 4. mesto, Eva Potočnik 5. mesto, Tjaša Sušnik 6. mesto, Zoja Ferlež 7. mesto, Lucija Hočevar 8. mesto in Maja Perpar 9. mesto.

Vse kolesarske ekipe so pokazale izjemno vztrajnost, talent in borbenost na prvenstvu v cestnem kolesarstvu v Murski Soboti. Njihovi izjemni dosežki so priča o njihovi predanosti in trdem delu ter napovedujejo svetlo prihodnost slovenskega kolesarstva. Čestitke vsem tekmovalcem za izjemne rezultate!

Uradni rezultati

Uradni rezultati so dosegljivi na prijavim.se

Urša Pintar osvojila drugo mesto na zahtevni dirki Alpes Grésivaudan Classic 1.1 v Franciji

Urša Pintar, članica ekipe BTC CITY LJUBLJANA SCOTT, je navdušila s svojim izjemnim dosežkom na dirki Alpes Grésivaudan Classic 1.1 v Franciji. Tekmovanje, ki velja za eno od najtežjih v ženskem kolesarskem koledarju, je postreglo z zahtevno progo dolžine 126 km in neverjetnih 3200 m višinske razlike.

Na zadnjih 10 km vzpona je prišlo do odločilne selekcije, v ospredju pa so ostale le tri kolesarke, med njimi tudi Urša Pintar skupaj z Evito Muzic in članico ekipe Cofidis Coston Morgane. V napetem zaključku dirke se je Evita Muzic odcepila na spustu in zasluženo slavila zmago. Urša Pintar je v cilj prispela kot odlična druga, s čimer je zabeležila izjemen dosežek in se uvrstila na stopničke na dirki prve kategorije.

Poleg Urše Pintar so na dirki nastopile tudi mladi članici ekipe BTC CITY LJUBLJANA SCOTT, Nika Bobnar in Tjaša Sušnik, ki sta dirko končali sicer z večjim zaostankom, a sta kljub temu pokazali izjemno borbenost in vztrajnost na zahtevni trasi.

Za Uršo Pintar je uspeh na dirki Alpes Grésivaudan Classic 1.1 pomemben mejnik v njeni kolesarski karieri, ki potrjuje njeno odlično pripravljenost in talent. Ekipa BTC CITY LJUBLJANA SCOTT pa si z izvrstnimi rezultati na mednarodnih dirkah še naprej krepi ugled in utrjuje svoj položaj med najboljšimi ženskimi kolesarskimi ekipami.

Čestitke Urši Pintar in celotni ekipi BTC CITY LJUBLJANA SCOTT za izjemne dosežke ter navdušujočo predstavo na zahtevni dirki v Franciji. Njihovi rezultati so zagotovo vir ponosa in navdih za nadaljnje izzive v prihodnosti.

Uradni rezultati

Uradni rezultati so dosegljivi na https://www.procyclingstats.com

sl_SISlovenščina