17 Jun, 24

Dirka po Sloveniji 2024, znana tudi kot Tour of Slovenia, je ponovno postregla z napetimi etapami in kakovostnim mednarodnim udeleženstvom. Peta etapa, ki je potekala od Šentjerneja do Novega mesta, je bila še posebej zanimiva, saj so se kolesarji pomerili v hitrem zaključku, ki je na koncu prinesel zmago Ben Healyju iz ekipe EF Education – EasyPost.

Ekipa Ljubljana Gusto Santic, ki zastopa slovenske barve, je imela v tej etapi mešan uspeh. Najboljši rezultat je dosegel Dylan Hopkins, ki je etapo končal na 56. mestu z zaostankom 5 minut in 34 sekund za zmagovalcem. Natan Gregorčič je prišel v cilj s časom 12 minut in 28 sekund za vodilnimi, medtem ko sta Andy Sampson in Viktor Potočki imela enak zaostanek 12 minut in 36 sekund. Mihael Štajnar in Li Ting Wei sta zaključila etapo nekoliko za svojimi ekipnimi kolegi.

V skupnem seštevku (GC) je Mihael Štajnar najbolje uvrščeni član ekipe Ljubljana Gusto Santic na 87. mestu z zaostankom 42 minut in 56 sekund za vodilnim. Dylan Hopkins in Natan Gregorčič so se prav tako borili, a njihovi zaostanki kažejo na težave, s katerimi so se soočali tekom dirke.

Galerija slik je na voljo tukaj – https://lgs.kdrog.si/galerija-slik-ljubljana-gusto-santic/

Tour of Slovenia je znan po svoji zahtevnosti in hitrosti, a tudi po tem, da daje priložnost manjšim ekipam, da se dokažejo na mednarodni sceni. Kljub temu, da rezultati morda niso tisti, ki bi si jih ekipa želela, je vsaka izkušnja dragocena, še posebej na tako prestižni dirki, kot je dirka po Sloveniji.

sl_SISlovenščina