25 Jan, 24

PREDAVATELJICA Irena Kuntarič Žibert, BA. pth., spec. PT otrok in mladostnikov pod SV

V četrtek 15.2.2024 ob 18:00 uri preko spleta vabljeni na predavanje MOČ ŠPORTA NA RAZVOJ OTROŠKIH MOŽGANO

Znanost v športu vse bolj poudarja pomen fizične pripravljenosti mladih, a se hkrati osredotoča na vse večjo pomembnost psihološke pripravljenosti. Čustva in občutki aktivnih mladih postajajo ključni, saj njihovo prepoznavanje omogoča učinkovito regulacijo čustev pred, med in po vadbi ter tekmovanju. Mladi športniki doživljajo več stresnih situacij, vendar jim te omogočajo dragocene izkušnje, če so pravilno naslovljene, ovrednotene in slišane. V iskanju uspehov in notranjega zadovoljstva se vedno več športnikov zateka k vizualizaciji, tehniki čuječnosti in dihalnim vajam, ki pomembno vplivajo na pomirjanje in pripravo možganov na prihodnje situacije.

V današnjem času se izgorelost in (pre)utrujenost pojavljata vse pogosteje tudi med športniki. Zato je psihološka podpora mladim še bolj ključna in nujna. Uspeh mladih športnikov je odvisen od podpornih staršev, kvalitetnih trenerjev ter močne in podporne skupnosti.

Zato vas lepo vabimo na spletno predavanje z naslovom MOČ ŠPORTA NA RAZVOJ OTROŠKIH MOŽGANOV in na tak način pomagamo sebi, mladim in skupnosti do boljšega duševnega zdravja.

VABILO: Vabljeni straši, strokovni delavci, trenerji, ljubitelji športa ter otroci, mladostniki, ki jih šport veseli, zanima in navdihuje.

PREDAVATELJICA Irena Kuntarič Žibert, BA. pth., spec. PT otrok in mladostnikov pod SV

Diplomirala je na Univerzi Sigmunda Freuda Dunaj – podružnica Ljubljana. Je vodja Zavoda NEVA, Zavoda za razvoj otrok in mladostnikov, ki ima prostore svoje ambulante v zasebnem terapevtskem centru Obelisk v Ljubljani. Je strokovna vodja socio-terapevtskega Tabora samostojnosti in povezanosti v tesnem sodelovanju z Univerzo Sigmunda Freuda. Prav tako je strokovna vodja izobraževalnega programa za strokovne delavce VIZ, ki ga podpira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Je ljubiteljica raziskovanja odnosov med otroki in mladostniki ter zagovornica korektivne čustvene izkušnje za razvoj novih načinov mišljenja, čustvovanja, vedenja in odnosov. Skrb za duševno zdravje otrok in mladostnikov je njena prioritetna težnja za razvoj sodobnega časa. Prav tako razvija in spodbuja miselnost mladih športnikov, saj meni, da je psihološka priprava eden od temeljev za zdrav način razvoja mladih in družbe.

Je velika ljubiteljica kolesarstva in tudi sama športnica po duši. Prav tako je mama sinu Vanji in deklici Neži. Z možem spodbujata šport v družinsko dinamiko, saj srčno verjameta, da so aktivni otroci lahko tudi bolj zadovoljni otroci.

Lokacija izvedbe: Prek spleta, za prijavo izpolnite spletni obrazec na naslednji povezavi - https://www.generali.si/najboljse-zavarovanje-je-tvoje-ravnanje/webinarji/moc-sporta

Prenesite vabilo (PDF) - Dodatne informacije: info@kdrog.si

sl_SISlovenščina