25 Jun, 23
Foto: Vid Ponikvar

V idiličnem slovenskem mestu Radovljica je danes potekalo državno prvenstvo v cestnem kolesarstvu »VN Slovenije«, ki je prineslo izjemno vzdušje in napete dirke. Mladi in izkušeni kolesarji so se pomerili na zahtevnih trasah, kjer so se odločali naslovi državnih prvakov v različnih kategorijah.

V kategorijah mlajših mladincev in starejših mladink so tekmovalci premagovali tri kroge s skupno dolžino 58,5 kilometra in 990 metri višinske razlike. V kategoriji mlajših mladincev je blestel Bastian Petrič, ki je s svojo izjemno vožnjo in vzdržljivostjo osvojil naslov državnega prvaka. Med starejšimi mladinci je tretje mesto zasedel Marcel Skok, oba tekmovalca pa sta člana ekipe POGI TEAM UAE GENERALI.

V kategoriji starejših mladink se je na najvišjo stopničko povzpela Ema Podberšič iz ekipe BTC CITY LJUBLJANA SCOTT, ki je s svojo izjemno predstavo prepričljivo osvojila naslov državne prvakinje.Med članicami pa je državna prvakinja postala Urška Pintar, prav tako iz ekipe BTC CITY LJUBLJANA SCOTT. Obe kolesarki sta pokazali izjemno moč, vzdržljivost in kolesarsko znanje.

V kategoriji članov se je dirka odvijala na zahtevni 156 kilometrov dolgi trasi, ki je vključevala osem krogov in 2640 metrov višinske razlike. Kolesarji so se spopadali z izzivi, ki jih je ponujala trasa, med drugim dva krajša vzpona. Na tej izjemno konkurenčni dirki je 10. mesto zasedel Anže Skok iz ekipe LJUBLJANA GUSTO SANTIC, medtem ko se je na vrhu uveljavil Tadej Pogačar, član ekipe UAE, ki je blestel in se zasluženo okronal z naslovom državnega prvaka.

Poleg državnega prvenstva v Radovljici so kolesarji ekipe POGI TEAM UAE GENERALI nastopili tudi na dirki v Italiji. V kategoriji dečkov A je Miha Otoničar osvojil prvo mesto s 40-sekundno prednostjo pred zasledovalci, medtem ko je Urban Hvastja v kategoriji dečkov B zasedel peto mesto.

Nekaj slik iz dirke v Italiji

Današnje dirke na državnem prvenstvu in dirki v Italiji so bile polne adrenalina, izjemnih dosežkov in izjemnega kolesarskega talenta. Tekmovalci so se spopadali s težkimi izzivi, premagovali zahtevne vzpone in navduševali gledalce z izjemno vožnjo. Državno prvenstvo v cestnem kolesarstvu »VN Slovenije« je tako prineslo vrhunski športni dogodek, ki je navdušil vse ljubitelje kolesarstva.

sl_SISlovenščina