27 Dec, 23

Včeraj smo bili v srcu Ljubljane priča tretjemu ciklokrosu, ki je potekal v imenitnem okolju Stožic. Dogodek, ki se je začel ob 11. uri, je navdušil tako tekmovalce kot gledalce, ki so doživeli vrhunski kolesarski spektakel.

Tekmovanje je zajemalo različne kategorije, od najmlajših do izkušenih kolesarjev in kolesark, ter je pritegnilo številne ljubitelje kolesarstva. Kljub zimskim razmeram so se tekmovalci in tekmovalke pomerili na zahtevni progi, polni izzivov in adrenalina.

Med člani je najvišjo stopničko osvojil izkušeni Anže Ravbar, ki je s svojo taktično vožnjo in vztrajnostjo premagal močno konkurenco. Nika Bobnar pa je zablestela med članicami, prikazala odlično formo in si zasluženo prislužila prvo mesto.

Med starejšimi mladinci se je kot zmagovalec izkazal Gašper Štajnar, medtem ko je najhitrejši med mlajšimi mladinci postal Maj Bohak. Eva Terpin pa je s svojo izjemno predstavo osvojila prvo mesto tako med mladinkami kot tudi absolutno.

V kategoriji najmlajših se je med dečki A s hitrostjo izkazal Miha Dakskobler, med dečki B je bil najhitrejši Urban Dejak, med dečki C pa Nej Stojičevič. Med deklicami pa je zmago slavila Neža Utranker.

Poleg vzdušja tekmovalnega duha je bil dogodek poseben tudi zaradi podelitve zlatega kolesa. Urša Pintar, Gal Glivar in Tadej Pogačar so prejeli prestižna priznanja za svoje visoke uvrstitve na mednarodni UCI lestvici. Posebno zlato kolo pa je šlo v roke Tone Fornezzi Tof, ki je bil nagrajen za svoje življenjsko delo in neprecenljiv vpliv na razvoj slovenskega kolesarstva.

Tretji Ciklokros Ljubljana je tako pustil neizbrisen pečat v svetu kolesarstva, hkrati pa je bil odlična priložnost za druženje ter navduševanje nad vrhunskim športom. 

Kolesarsko društvo Rog se iskreno zahvaljuje vsem tekmovalcem za njihovo sodelovanje, gledalcem, ki so prišli podpirati tekmovalce, ter zvestim sponzorjem, ki so omogočili, da se je prireditev izpeljala. Brez vaše strastne podpore in velikodušnosti ne bi mogli uživati v tako izjemnem kolesarskem dogodku. Hvala vsem!

Rezultati

Foto: Alen Milavec

sl_SISlovenščina