VN Komende - Lidlov pokal za mlade

Komenda 22.5.2022

Velika nagrada Občine Komenda poteka neprekinjeno od leta 2007, ko smo prvič organizirali tudi državno prvenstvo za dečke. Dirka je redno na sporedu v maju, saj je ta mesec v občini Komenda namenjen tudi praznovanju občinskega praznika.

Namenjena je skoraj vsem kategorijam kolesarjev. Amaterji se preizkusijo na dirki za pokal Slovenije, občani pa na tekmi za občinsko prvenstvo občine Komenda. Za dečke in deklice, mlajše mladince, ter mlajše in starejše mladinke poteka dirka, ki šteje v pokal Slovenije.

Tekma je zaradi svoje razgibane trase s strmim klancem in ciljem nad njim precej zahtevna in atraktivna. Zaradi slednjega smo bili  v letih 2007, 2011 in 2017 s strani Kolesarske zveze Slovenije izbrani za organizacijo državnega prvenstva za dečke, deklice in mlajše mladinke.

Ker menimo, da je eno od naših poslanstev tudi promocija kolesarstva med mladimi, ob pomoči rednega sponzorja organiziramo še Lidlov pokal za mlade. Tekmovanje je namenjeno predšolski in šolski mladini, ki kolesarstva še ne trenira, se pa želi preizkusiti v tem športu.

KAKO SE VČLANIM V KD ROG?

Rogova kolesarska šola se imenuje kolesarska šola Pogi Team.
Od marca pa do konca oktobra poteka vadba za kolesarsko šolona policijskem poligonu v Tacnu, kjer lahko “sprobajo”specialko in se v varnih pogojih naučijo prvih kilometrov. Treningi potekajo trikrat tedensko in sicer v ponedeljkih, četrtkih (od 18ih do 19ih) in sobotah (od 9ih do 10ih).
Mesečna vadba za člane kolesarske šole Pogi teama je brezplačna, letna članarina pa stane 90 evrov, za katero pa se prejme tudi kolesarski dres in hlačke ekipe Pogi team.

V kolikor vas zanima članstvo v KD Rog, nam pišite na info@kdrog.si, mi pa vam vrnemo pristopno izjavo.

VN Komende

sl_SISlovenščina