Starejši dečki Ljubljana MigiMigi

Starejše deklice BTC City Ljubljana Scott

Starejši dečki in deklice so stari 13 (tekmovalna kategorija B) in 14 (tekmovalna kategorija A) let. Običajno imajo za seboj od 1 do 3 let kolesarskih izkušanj oziroma minimalno osnovni program spretnostne vožnje s skupino mlajših dečkov in deklic.

S starostjo, telesnim razvojem, kondicijo in znanjem vadečih se stopnjuje tudi zahtevnost treninga. Treningi se delijo na zimsko obdobje in kolesarsko sezono. Zimske treninge sestavljajo tek in hoja v naravi ter vadba v telovadnici. Skrbimo za podajanje čim bolj pestrih gibalnih vsebin, saj želimo zagotoviti širok gibalni razvoj vadečih. Treningi v kolesarski sezoni se v glavnem izvajajo na manj obremenjenih cestah in v manjši meri na policijskem poligonu. Primarni cilj je kolesarje tekom kondicijskega treninga naučiti kvalitetnega in varnega izvajanja treningov na cesti, ter naučene kolesarske spretnosti prenesti tudi v prakso. Slednje so osvojili z vadbo na kolesarskem poligonu pred prihodom v skupino starejših dečkov in deklic.

Vse pomembnejši postaja športni način življenja in timski duh tekmovalcev. Zato praviloma v februarju izpeljemo zimske priprave, ki jih sestavljata tek na smučeh in pohodništvo, avgusta pa poletni kolesarski tabor.

Redno se udeležujemo domačih tekmovanj, ki jih razpiše Kolesarska zveza Slovenije, najboljši pa si že nabirajo prve izkušnje na tekmah v sosednjih državah. Te dirke so običajno v sklopu pokala Alpe-Adria, kar običajno predstavlja dva štarta v Italiji in dva v Avstriji.

KAKO SE VČLANIM V KD ROG?

Rogova kolesarska šola se imenuje kolesarska šola Pogi Team.
Od marca pa do konca oktobra poteka vadba za kolesarsko šolona policijskem poligonu v Tacnu, kjer lahko “sprobajo”specialko in se v varnih pogojih naučijo prvih kilometrov. Treningi potekajo trikrat tedensko in sicer v ponedeljkih, četrtkih (od 18ih do 19ih) in sobotah (od 9ih do 10ih).
Mesečna vadba za člane kolesarske šole Pogi teama je brezplačna, letna članarina pa stane 90 evrov, za katero pa se prejme tudi kolesarski dres in hlačke ekipe Pogi team.

V kolikor vas zanima članstvo v KD Rog, nam pišite na info@kdrog.si, mi pa vam vrnemo pristopno izjavo.

Starejši dečki in deklice

sl_SISlovenščina