Mlajši mladinci Ljubljana MigiMigi

Mlajši mladinci so skupina fantov, starih med 14 in 17 let. Ker gre še vedno za razmeroma mlade fante, ki so še v procesu rasti, je pomembno, da so treningi čim bolj raznoliki in dinamični. V času pripravljalnega obdobja trenažni proces obsega hojo in tek v naravi, vadbo moči in športne igre v telovadnici ter trening na gorskem kolesu. V tej kategoriji trenažnemu procesu prvič  dodamo še vadbo na notranjih trenažerjih, ki ga izvajamo v prostorih našega društva. V januarju in februarju sončne in tople vikende izkoristimo za pobeg na slovensko obalo, kjer opravimo tudi prve kilometre na cestnem kolesu. V sklopu pripravljalnega obdobja izvedemo tudi dvoje priprav, namenjenih spoznavanju tekmovalcev in nabiranju kondicije. Prve se odvijajo januarja na Pokljuki in obsegajo tek na smučeh, hojo v hribe ter zimske športne igre. Druge pa potekajo med zimskimi počitnicami februarja oziroma marca na slovenski obali, namenjene pa so nabiranju kolesarskih kilometrov. Po pripravah pa, če nam vremenske razmere dopuščajo, pa poskušamo večino treningov opraviti že na kolesu. Za piljenje forme pred zaključkom sezone nato avgusta v Kranjski Gori izvedemo še tretje priprave, ki se v celoti izvedejo na cestnem kolesu.

Mlajši mladinci tekmovalno sezono začnejo aprila in končajo oktobra. Dirke se odvijajo večinoma za vikend in potekajo tako v Sloveniji kot tudi v tujini (Italija, Avstrija, Hrvaška). Tekmovalna sezona obsega približno 40 štartov.

KAKO SE VČLANIM V KD ROG?

Rogova kolesarska šola se imenuje kolesarska šola Pogi Team.
Od marca pa do konca oktobra poteka vadba za kolesarsko šolona policijskem poligonu v Tacnu, kjer lahko “sprobajo”specialko in se v varnih pogojih naučijo prvih kilometrov. Treningi potekajo trikrat tedensko in sicer v ponedeljkih, četrtkih (od 18ih do 19ih) in sobotah (od 9ih do 10ih).
Mesečna vadba za člane kolesarske šole Pogi teama je brezplačna, letna članarina pa stane 90 evrov, za katero pa se prejme tudi kolesarski dres in hlačke ekipe Pogi team.

V kolikor vas zanima članstvo v KD Rog, nam pišite na info@kdrog.si, mi pa vam vrnemo pristopno izjavo.

Mlajši mladinci Ljubljana MigiMigi

sl_SISlovenščina