Mladinke BTC City Ljubljana Scott

Ekipa mladink v kolesarskem društvu Rog združuje dve tekmovalni kategoriji, in sicer mlajše mladinke (15 in 16 let) ter starejše mladinke (17 in 18 let) pod imenom BTC City Ljubljana. Navadno se v skupino vključijo še mlajše članice, to so dekleta na prehodu med kategorijama starejših mladink in članic. Ker se biološki razvoj deklet v obdobju pubertete razlikuje od tistega pri fantih, v času zaključevanja osnovne šole dekleta in fante ločimo po vadbenih skupinah. Še vedno pa nekatere treninge opravimo v mešanih skupinah, kjer v prvi vrsti upoštevamo sposobnost vadečih ter njihove kolesarske veščine. Mladinke načeloma trenirajo skupaj, a znotraj skupine prav tako upoštevamo individualne sposobnosti, športno preteklost, spretnostne veščine ter biološki razvoj.

V grobem delimo kolesarsko sezono na dva dela, in sicer na zimski in poletni del. V zimskem ali pripravljalnem delu izvajamo kondicijsko vadbo v naravi (tek, hoja v hrib, tek na smučeh in gorsko kolesarjenje), razvijamo gibalne sposobnosti v telovadnici ter se poslužujemo specifične kolesarske vadbe na stacionarnih kolesih. V poletnem delu pridobivamo kolesarske veščine na za promet zaprtem policijskem poligonu v Tacnu, kolesarimo po manj prometnih cestah v okolici Ljubljane in se seveda udeležujemo tekmovanj.

Ciljna tekmovanja mladink so dirke slovenskega pokala in bližnje dirke v Italiji, kjer so tekmovanja bolj množična in upoštevajo posebnosti ženskega kolesarstva za to starostno skupino. Dekleta se v kategoriji mlajših mladink že potegujejo za nastop na vsakoletnem olimpijskem festivalu mladih v sklopu državne reprezentance. Starejše mladinke pa imajo možnost preboja v žensko mladinsko reprezentanco, ki nastopa v sistemu dirk za Pokal narodov ter na evropskem in svetovnem prvenstvu.

Vstop v žensko mladinsko ekipo ni pogojen z doseganjem dobrih rezultatov ali predhodnim kolesarskim treniranjem, temveč v svoje vrste sprejemamo vsa dekleta, ki se želijo spoznati s kolesarstvom in njegovimi značilnostmi. Cilj ekipe je na eni strani povečati število deklet v kolesarstvu, na drugi pa poskrbeti za zagotavljanje baze tekmovalk s sposobnostmi za nastop v ženski članski konkurenci.

PRIJAVITE SE NA NOVICE

Bodite na tekočem z dogodki v svetu kolesarstva in se prijavite na naše e-novičke.

KAKO SE VČLANIM V KD ROG?

Rogova kolesarska šola se imenuje kolesarska šola Pogi Team.
Od marca pa do konca oktobra poteka vadba za kolesarsko šolona policijskem poligonu v Tacnu, kjer lahko “sprobajo”specialko in se v varnih pogojih naučijo prvih kilometrov. Treningi potekajo trikrat tedensko in sicer v ponedeljkih, četrtkih (od 18ih do 19ih) in sobotah (od 9ih do 10ih).
Mesečna vadba za člane kolesarske šole Pogi teama je brezplačna, letna članarina pa stane 90 evrov, za katero pa se prejme tudi kolesarski dres in hlačke ekipe Pogi team.

V kolikor vas zanima članstvo v KD Rog, nam pišite na info@kdrog.si, mi pa vam vrnemo pristopno izjavo.

Mladinke 

sl_SISlovenščina